FRI FRAKT FÖR BESTÄLLNINGAR ÖVER 1000 KR
0

Din köpvagn är tom

Om oss

 

Polar Night är här för att servera din naturliga hälsa och balans

Vi är inspirerade av våra kroppers medfödda helande förmågor och naturliga balans. Den djupa tryckstimuleringen av en Polar Night-filtar känns som en stark kram, massage eller vagga. Det lindrar nervsystemet, lindrar stress och ångest och ökar serotoninproduktionen - det lyckliga hormonet.


Polar Night står för ett hälsosamt, hållbart, medvetet liv

Polar Night är ett miljövänligt, premiumviktat filtmärke och vi använder bara de bästa materialen i våra produkter. Viktad fyllning är tillverkad av OEKO-TEX®-certifierade icke-toxiska och blyfria mikroglaspärlor och du kan välja tyget mellan kemikaliefri bomull certifierad av OEKO-TEX® 100 Standard eller hållbart tillverkad mikrofiber som också är certifierad av OEKO- TEX® 100 Standard. Detta innebär att våra produkter är rena och säkra och tillverkade med mjuka premiumtyger som är svala och andningsbara för året om.


Vetenskapen bakom filtarna

Viktade filtar har använts i nischmedicinska samfund under många år. Men först nyligen har de mätbara hälsofördelarna för alla börjat dyka upp i nya vetenskapliga studier. Enkelt uttryckt har resultaten varit fantastiska: viktade filtar har visats hjälpa människor somnar snabbare och sova djupare. Utan recept, terapeutisk träning eller förändringar i deras rutin.


Konstruerad för dig

Viktade filtar är konstruerade för att vara 8-12% av din kroppsvikt för att slappna av nervsystemet genom att simulera känslan av att hållas eller kramas. Mer specifikt använder Polar Night kraften från proprioceptiv inmatning (mer känd som "djup beröringstryckstimulering"), en väl ansedd terapeutisk metod som stimulerar tryckpunkter på kroppen kopplad till förbättrad sömn, humör och avkoppling.


Ljusare ditt humör

Stimulering av djup beröring har visat sig öka serotonin och melatonin, hormonerna som är ansvariga för lugnande avkoppling, samtidigt som kortisol, hormonet som är ansvarigt för stress, minskar. Detta naturliga, fysiologiska tillvägagångssätt minskar hjärtfrekvensen, blodtrycket med mera, förbättrar humöret och främjar vilsam sömn och avkoppling.